Bij Landgenoten

 Sabine Baetens & Marc De Craemer  www.finca-amorosa.es  fincaamorosa@outlook.com  Silvie & Lars Somers-Pauwels  www.haciendaguaroviejo.com  info@haciendaguaroviejo.com F inca Amorosa is een gerestaureerde authentieke Spaanse finca, gelegen te midden van olijf- en fruitbomen in het hartje van Andalusië, aan de voet van het UNESCO natuurpark El Torcal. Vlakbij bevinden zich het dorpje Villanueva De La Concepcion en Antequera met zijn vele kerken en een kasteel, en uiteraard ook vele typische Spaanse restaurants en barretjes. Marc en Sabine nodigen je hier graag uit om er te genieten van een culinaire reis, op elk moment van de dag. Men kan vanuit de B&B meerdere wandelroutes ont- dekken alsook avontuur, zoals de El Caminito del Rey, en op stedentocht gaan naar b.v. Malaga, Granada, Cordoba, Ronda, het bergdorpje Comares, enzovoort. We starten de dag met een mooi ontbijt met onze zelfbereide confituren van fruit uit de tuin, vers fruit- sap, zelfgemaakte boterkoeken, brood met eitjes van eigen kippen, ... Smakelijke & Inventieve Gerechten met Lokale Producten Spanje Na het ontdekken van al het moois dat Andalusië te bieden heeft of na een rustig dagje aan het zwembad met een drankje en een fris slaatje als lunch, kan men ‘s avond de benen onder tafel schuiven en genieten van een lekker avondmaal bereid door Marc die vroeger geurende vele jaren aan het roer stond van zijn eigen culinair restaurant aan de Costa Blanca. Marc is bedreven in de creatie van smakelijke en inventieve gerechten met lokale producten en seizoenseigen groentjes van bij de lokale bio- logische boer. Na een deugddoende maaltijd serveren Marc & Sabine ook graag huis- gemaakte likeurtjes bij een heerlijk dessert alvorens een goeie nachtrust tegemoet te gaan. Finca Amorosa A ndalusië staat bekend om zijn gastvrijheid, gastronomische streekgerechten, paella en tapas! Intussen kent bijna iedereen naderhand deze smaken. Al weet men niet altijd waar de beste adresjeszijn.Wijserverenoponzeluxecatamarantocht een heerlijke typische vispaella, met producten van op de verse vismarkt. En tapas, die eten jullie het best bij de lokale restaurants, waar veel Spanjaarden zitten. Altijd de beste kwaliteit, daar vinden jullie de echte ‘Albondigas’, ‘Migas’ of ‘Berenjas con Miel’. In ons eigen dorp Coin vinden jullie de ‘Coconuts Tapasbar’: Spaanse tapas in een nieuwmodern jasje. Aan culinair genot dus zeker geen gebrek. Dit gaat zelfs nog verder met Michelin bekroonde sterrenrestaurants . Hier kan je genieten van de simpele keuken van oma met lokale streekgerechten tot de meer gesofisticeerde Andalusische keuken met internationale toets. Waar proef je nu het échte Andalusië beter dan op de lokale gastronomische markt die elke zondag weer plaatsvindt in het dorp? Dit is de gekendste markt in de hele Valle del Guadalhorce of Zonnevallei. De vallei wordt ook wel eens de moestuin van Andalusië genoemd. In onze moestuin vinden we vooral citrusvruchten en olijven. Denk dus maar aan verse olijfjes en bijhorende olijfolie, fruitsap, smoothies, zelfgemaakte confituren, druivensap, fruitschalen, ... Ook als wijnliefhebber mag je deze regio niet voorbij laten gaan, er zijn tal van kleine en grote bodega’s in de buurt, bv. ‘Bodega Hidalgo’ in het centrum van Alora. Deze won in 2016 de prijs ‘Beste Wijn van Spanje’. In Cartama vind je ‘Bodega Sanchez Rosada’, kleinschalig maar wat een verrassingen in de mond! Hacienda Guaro Viejo Wijn & Gastronomie op Topniveau Spanje Ons uitgebreid luxe ontbijt : hier komen gasten jaar na jaar voor terug! Dagelijks wordt dit geserveerd en echt door iedereen het meest geapprecieerd! We serveren het ontbijt persoonlijk aan de tafel, iedere dag van je vakantie iets anders op het ontbijtmenu. Ooit al een ontbijt gegeten in 3 gangen? Kom het dan bij ons uittesten. Een heerlijke verse smoothie, vers geperst fruitsap van bij de lokale boer, een voorgerecht, het ontbijt en een nagerecht. Njammie! Zowel typisch Spaans ontbijt als internationale ontbijten komen aan bod. “Jouw creatie en variatie in de ontbijten zijn echt super.’ “Nooit eerder hadden we ergens zo een uitgebreid ontbijt, waar haal je de inspiratie toch?” “ Elke dag keken we nieuwsgierig uit naar wat Silvie die ochtend weer op de tafel zou toveren” Onze kookavonden zijn ook steeds een culinaire verrijking. Als ex- reisleiders op verschillende plekken in de wereld namen we niet enkel streekgebonden kennis mee maar ook eetgewoontes en de gastronomie van over de hele wereld. We verwennen graag onze gasten met een wereldkeuken en organiseren verschillende thema-avonden en koken op ons domein Moors-Arabisch, Indisch, Italiaans, Spaans, Grieks, ... Met dit alles in onze zak organiseren we voor onze gasten met onze eigen privé minibus in groepjes van max. 8 personen graag een gastronomische verblijf, culinaire dagtochten en rondreizen. We kunnen dit à la carte voor jullie in elkaar steken of er zijn vaste dagtochten. Voor elk wat wils dus! 18 19

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=