Bij Landgenoten

 Griet & Anri Bajlo  www.bajlo.com  info@bajlo.com  Jeffry van Loock & Lindsy Carels  www.a-ti.org  a-ti@a-ti.org Vegetarisch / Vegan Ontbijt Een mooi begin van je dag in B&B Kuća Bajlo is het ontbijt aan de grote tafel in de tuin. We zorgen voor een gezond en gevarieerd vegetarisch ontbijtbuffet. Laat je verrassen door verse sappen en smoothies, thee van vers geplukte kruiden, verschillende soorten brood, plakjes kaas en verse kruidenkaas, (soja) yoghurt, kruidenomelet, confituren met verrassende smaken, honing van de plaatselijke imker, plantaardige melk, seizoensfruit, suikervrije muesli en granola volgens eigen recept, havermoutjes met leuke toppings, heerlijke bananenpannenkoekjes of huisgemaakt gebak en glutenvrije muffins. Het buffet is heel afwisselend en elke dag anders. Voor mensen met een voedselallergie is er een ruime keuze uit tarwe-, gluten-, suiker- en zuivelvrije producten. Ook veganisten zijn verrast door het veganistisch aanbod. Restaurants in Zadar In Zadar zijn vele restaurants waar je lekker kan eten. Op het menu staan lokale producten, streekgerechten en lekkere Kroatische wijnen. Elk restaurant heeft vegetarische en sommige ook vegan opties. Een echt vegetarisch restaurant inZadar is ietswatwe in de stad nog missen. B&B Kuća Bajlo is de enige vegetarische B&B in Kroatië . Naast het dagelijks vegetarisch ontbijt hebben onze gasten de mogelijkheid om bij ons vegetarisch te dineren. Vegetarisch Eten in B&B Kuća Bajlo We organiseren regelmatig een vegetarische avond. Een avond vol kleurrijke hapjes en drankjes, lekker en gezond eten en fijne gesprekken. We gebruiken zoveel mogelijk groenten en kruiden uit onze biotuin. Wat niet in onze tuin groeit, halen we op de lokale markt. Wijn, aperitief en digestief komen van de plaatselijke wijnboer. We stelden ondertussen een dikke map samen met de lekkerste seizoensrecepten. Iedere keer proberen we iets nieuws op de menukaart te brengen. Om halfacht openen fleurige toastjes de avond. Het aperitief, een typisch Zadarees drankje, wordt door Anri samengesteld. Het buffet telt 5 verschillende Vegetarische B&B in Zadar Kroatië hapjes en 10 vegetarische schotels met bijhorende sausjes. Voor elk wat wils. Driemaal een toertje rond de buffettafel is geen uitzondering. Een gezond fris dessert met thee of koffie sluit de avond af. Krijg je al zin? Mini Workshop enVoorbereiding Vegetarisch Diner Zo’n diner vraagt natuurlijk wat voorbereiding. We zijn die ochtend reeds vroeg in de weer: groenten wassen en snijden, vegetarische burgers bakken, tapenade en spreads mixen, verschillende dressings en sausjes maken, schotels uitwerken, toastjes smeren en het dessert samenstellen. De keukenwordt herschapen in eenvegetarisch stillevenmet een kleurrijk productenpalet te midden van tal van receptjes en keukengerei! Gasten vinden het tof om een handje te helpen. Zo doen ze ervaring en ideetjes op van de vegetarische keuken. Vegetarisch Eten ook voor Niet-Vegetariërs! Sommige gasten zijn geen vegetariër. Toch vinden ze het spannend om eens iets nieuws uit te proberen. Ze zijn altijd aangenaam verrast. Ook veganisten of gasten met een voedselallergie kunnen naar hartenlust een bordje vol scheppen. Niet-gasten zijn steeds welkomvoor het ontbijt of avondmaal. B en jij ook een culinaire levensgenieter? Dan mag de culinaire wijnweek van Casa Rural a-ti niet ontbreken op je bucketlist! Laat jezelf een weekje gastronomisch verwennen door al het lekkers dat Noord-Spanje te bieden heeft in deze volledig georganiseerde reis waarin wij jullie mee op sleeptouw nemen. Samen gaanwe op ontdekking in verschillende Spaanse wijnregio’s waar we bodega’s bezoeken die net dat ietsje meer bieden en laten we je tegelijkertijd kennis maken met het historische hart van Spanje. Zo wordt de stad León ‘culicultureel’ ontdekt, laten we je kennismaken met het prachtige Astorga en rijden we naar het adembenemende uitzichtpunt van het Unesco Werelderfgoedpark ‘Las Médulas’. MAAR dat is nog niet alles. Kers op de taart is een etentje in restaurant ‘Bodega El Capricho’. Zij werden door de Netflix-documentaire ‘Steak (R)Evolution’ ver- kozen tot beste vleesrestaurant ter wereld. Bekijk het programma hiernaast en laat je onder- dompelen in de gastronomie van Noord-Spanje, over- goten met hier en daar een streepje cultuur. Surf voor alle details over deze unieke culinaire wijnweek naar http://a-ti.org/NEDERLANDS/ARRANGEMENTEN/WIJNWEKEN/ . B&B Casa Rural a-ti, genieten van pure verwennerij in het ongekende binnenland van Noord-Spanje! Culinaire Wijnweek Spanje Programma CulinaireWijnweek Casa Rural a-ti Dag 1: aankomst in onze prachtige gerestaureerde finca van meer dan 250 jaar oud met in huis wijnproeverij en aansluitend diner, met liefde bereid door gastheer Jeffry. Dag 2: Rueda – Op dag 2 nemen we jullie mee naar het mekka van die heerlijke Spaanse witte Verdejo. We bezoeken het authentieke dorpje ‘La Seca’ dat sinds eeuwen verbonden is aan wijnbouw en dalen af naar de kelders van bodega ‘Campo Eliseo’. Dag 3: León – Je kan er niet omheen dat León een historische rol heeft gespeeld in de Spaanse geschiedenis. Maar León is zoveel meer! Een bezoek aan deze stad mag dus niet ontbreken wanneer je bij ons logeert. We nemen je mee op een rondje door het historische centrum ondertussen genietend van enkele lokale versnaperingen. ‘s Avonds laten we ons verwennen in restaurant ‘Delirious’ met een gastronomisch diner Michelin ster waardig. Dag 4: Bierzo – Leien daken, een wandelende pelgrim op weg naar Santiago de Compostella en prachtige landschappen... welkom in de Bierzo streek! We rijden naar het adembenemende uitzichtpunt van Unesco Werelderfgoed ‘Las Médulas’ en verplaatsen ons daarna naar bodega ‘Prada a Tope’, gevestigd in een imposant ‘Palacio’. Hier maken we niet alleen kennis met hun wijngaarden maar werpen we ook een blik achter de schermen van tal van andere artisanale producten. Lunchen doen we op hun prachtige terras met uitzicht over hun uitgestrekte wijngaarden. Dag 5: Astorga – Een uniek stadje op amper 8 km van onze deur waar Spanje nog Spanje is. Met trots leiden we je rond in deze authentieke pelgrimsstad waar ook de beroemde architect Gaudí zijn stempel achterliet. Maar eerst laten we ons ‘s middags culinair verwennen in restaurant ‘Bodega El Capricho’. Hier kom je om het beste stukje vlees ter wereld te proeven. Dit in een uniek kader want het restaurant bevindt zich ondergronds!We bezoeken ook hun boerderij envergapen ons aan de pracht van hunwijnkelder. Casa Rural a-ti Kuća Bajlo 16 17

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=